Os coletores de café recolhem em saco próprio essas fezes que mais se parecem com o nosso doce "pé-de-moleque" e os levam para a secagem. Depois, obrigatoriamente se faz separação dos grãos do café das fezes para que além da limpeza eles ganhem a aparência dos grãos comuns encontrados em qualquer comércio, e então devem ser torrados e moídos, para que do pó seja preparado o cafezinho.
O que diferencia esse café das fezes do Jacú do café comum além do seu aroma e paladar é o preço que para o bolso do cidadão comum é alto! Uma xícara pode alcançar o preço de R$ 10,00!
Mi spektis interesan reporteron pri kafo kaj kiel mi konsideris interesan por mi...mi ankaux volus konatigi gxin al vi ankaux!
La birdoj "Jacú" (legu:+ -ĵakuuu(longa u)) manĝas la maturajn grenojn de la kafoplantoj, la korpo de la birdo prenas la pulpojn kaj forĵetas la kokosetojn kaj mielon, kiuj eliras en ilia fekaĵoj.
- La kaforakoltistoj kaptas la fekaĵojn( kiuj estas similantaj al nia konata dolĉajo "Piedo-de Knabaĉo") de la birdoj kaj kondukas la sterkon por sekigi en la korto.Post tio, mankas la necesan operacion kiu estas la prilaborado de la sekigitaj grenoj ankoraŭ en la fekaĵoj, por ke ili perdu la eksteran malpurecon kaj prenas la rigardon de ordinara kafo, ĝuste kiel ni vidas ĝin en ĉiuj vendejoj. Post tio, oni devas rosti kaj mueli la kafgrenojn kaj...jen la kafo en la taso!
La kafo el fekajxo de la birdo Jacú estas altkosta por ni, la ordinara brazila gento...ekzemple...simpla taseto povas eĉ kosti (je nia nacia valuto)ĉirkaŭ de R$ 10,00 (dek realoj) aŭ ĉirkaŭ de Euroj 3,90 ( ooooh!)
\0/f.b.\0/
 
Nenhum comentário:
Postar um comentário